söndag 23 oktober 2011

Colakaka med marshmallows

Efter en lång dag med modevisning igår blev det denna mäktiga Colakaka som fick bli min återhämtning. Muscavadosockret förstärker Coca-colans smak men om du inte har muscavadosocker hemma går det att använda strösocker. Då bör du sänka mängden socker för att den inte ska bli för söt. Glass eller grädde till detta är för mig ett måste, denna gång blev det en glass med päronsmak.
Colakaka med marshmallows

10-12 bitar
Ingredienser:
150 gram mjukt smör
3 dl mörkt  muscavadosocker
2 st ägg
2 1/2 dl coca-cola
1 dl mjölk
20 färgglada minimarshmallows
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
Till servering:
glass eller grädde

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform som rymmer 2 liter.
2.      Vispa samman mjukt smör och socker med en elvisp. Tillsätt äggen och rör ihop med smörsmeten.
3.      Blanda i colan och mjölken.
4.      Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och sätt in den i ugnen.
5.      Kakan ska gräddas i totalt 45 minuter. Ta ut kakan efter 20 minuter och trycka ner marshmallows. Kakan borde ha fått en hårdare yta men fortfarande ett löst innehåll så det ska vara lätt att få ner marshmallows och hålla dem på plats.
6.      Stoppa in kakan igen och grädda den i resterande 25 minuter. Låt den sedan svalna något och servera med glass eller grädde.

Enjoy! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar