måndag 24 oktober 2011

Varm apelsinchoklad till Halloween

Idag tyckte jag det var dags att lägga ut ett recept som passar till Halloween nästa måndag. Det fick bli en varm chokladdryck med smak av apelsin. Det som är speciellt med det här receptet är att chokladen serveras i apelsiner. Till Halloween passar det även utmärkt att rita ett läskigt ansikte på apelsinerna.
Varm apelsinchoklad
2 portioner
Ingredienser:
3 dl mjölk
1 msk kakao
1,5 msk strösocker
2 ½ apelsiner
1 dl vispgrädde
4 bitar apelsinchokladkrokant

Gör så här:
1.      Skär av toppen och gröp ur fruktköttet på 2 av apelsinerna. Om det är Halloween kan du rita ett ”pumpa-ansikte” på apelsinerna, vilket gör detta till en väldigt passande Halloweendryck.
2.      Vispa grädden, grovhacka två av apelsinchokladbitarna och lämna de andra två hela. Blanda grädden med chokladhacket.
3.      Skölj och borsta apelsinhalvan som är kvar. Riv av skalet och pressa ur saften.
4.      Vispa ihop kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull. Häll ner resten av mjölken och tillsätt apelsinskalet och saften. Värm upp chokladen under konstant vispning.
5.      Häll upp den varma chokladen i apelsinerna och ställ dem på ett fat för att ge dem stabilitet. Toppa med grädden och en bit apelsinchokladkrokant i varje apelsin.

Ha en fortsatt trevlig vecka!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar