tisdag 1 november 2011

Kanelkryddad filmjölkslimpa


Detta bröd är supergott och vad som nästan är ännu bättre är att det är snabbt och enkelt. Limpan behöver inte jäsa och det är bara att slänga ihop alla ingredienser samtidigt. Godast är brödet när det är nybakt med smör ovanpå.
Kanelkryddad filmjölkslimpa
1limpa
Ingredienser:
3 dl rågsikt
1,5 dl rågkross
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl hasselnötter
½ tsk salt
1 msk kanel
1 msk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Hacka grovt hasselnötterna och blanda med alla andra ingredienserna i en bunke. Häll ner smeten i en smord och avlång brödform.
3.      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h.
4.      Låt den svalna lite innan du stjälper upp den på ett galler där du låter den kallna.
Vi hörs snart igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar