tisdag 20 december 2011

Enkel paté

Nu kommer en något som passar perfekt på julbordet, en paté. Det går snabbt och göra men ser ändå imponerande ut. Annars kan man också äta den på mackan eller tillsammans med de gratinerade potatistopparna som jag har ett recept på lite längre.

                      Enkel paté
Ingredienser:
400 g gris eller nötlever
150 g nötfärs
1 potatis
½ gul lök
1 ägg
2 ansjovisfiléer + 1 msk spad
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
olja till smörjning

Gör så här:
1.      Skala och koka potatisen.
2.      Sätt ugnen på 175 grader.
3.      Skär lever och anjovis i bitar och finhacka löken. Blanda alla ingredienser och mixa dem i en matberedare i 1-2 minuter.
4.      Smörj en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med olja. Häll i smeten och grädda i ca 1 timma på den näst nedersta falsen. Skär ett litet snitt i patén för att se om den är färdig.
5.      Servera gärna med lingonsylt och någon form av potatis.

Lycka till med förberedelserna för julbordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar