söndag 18 december 2011

Rocky Road Fudge

Extra allt, extra gott! Nu är det fjärde advent och då är det dags att bjuda på ett dundergodis. Jag har använt 50/50 av mörk- och mjölkchoklad men egentligen kan man variera det lite som man vill och har hemma. Samma sak är det med nötterna och om du vill lyxa till det ordentligt så kan du tillsätta dumlekolor, prova de nya med pepparkakssmak.

Rocky Road Fudge

ca 50 bitar
Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 tsk vaniljsocker
2½ dl minimarshmallows
2½ dl rostade jordnötter, gärna osaltade

Gör så här:
1.      Klä en form med aluminiumfolie, ca 20x25 cm.
2.      Bryt mörk- och mjölkchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad tillsammans med smör och kondenserad mjölk. Rör om då och då tills allt har smält samman och blivit till en jämn smet.
3.      Blanda i vaniljsockret och jordnötterna. Tillsätt marshmallows sist men tänk på att inte röra om för mycket för då smälter marshmallows. Häll smeten i formen, bred ut den och ställ in den i kylen i minst 4 timmar.
4.      Skär i rutor och förvara i kylen.

God 4:e advent! sleigh






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar