torsdag 19 april 2012

Kladdkakemuffins med nyckelpigegubbar

Dessa muffins är verkligen sagolika! Med en kladdig chokladkärna som blandas med uppiggande marshmallows och en topp av krämig grädde och gulliga nyckelpigor gör detta recept till ett av mina egna favoritrecept. Passar till vardag och fest och går hem hos både de vuxna och hos barnen som garanterat vill vara med vid bakningen. Hoppas ni vill prova detta recept och snart är det dags för de svenska jordgubbarna och då tas dessa godingar till ännu högre höjder.

 Kladdkakemuffins med nyckelpigegubbar
12 st
Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl minimarshmallows (gärna färgglada)
Garnering:
2 dl grädde
12 st. jordgubbar
50 gram mörk choklad

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl med kakao, vaniljsocker och salt. Vänd sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
5. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Tryck ner några marshmallows i varje form, se till att de täcks av smeten så de inte blir brända.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter, tills de är fasta på kanterna men fortfarande kladdiga i mitten.
7. Låt de svalna under en kökshandduk så ytan inte blir hård.
8. Temperera chokladen. Dela jordgubbarna på tvären och doppa den spetsiga änden i chokladen. Lägg dem på smörpapper och spritsa mittstreck, prickar och antenner med resterande choklad, låt chokladen stelna.
9. Vispa och klicka därefter grädde på de avsvalnade muffinsarna och placera ett par jordgubbsnyckelpigor på toppen.

Fika och Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar