torsdag 1 november 2012

Vallmoscones med lemon curd

Scones är underbart till helgbrunchen. Receptet kommer ursprungligen från Allt om mats hemsida men jag ändrade lite på receptet, gjorde en mindre sats, tog bort karamellfärgen och drog rejält ner på sockret m.m. De på Allt om mats redaktion fick inspirationen till receptet från ett café på Manhattan. Blir faktiskt riktigt sugen att åka till New York och prova deras breda matkultur. Någon som är några tips på var jag borde äta och uppleva om jag reser till New York? Ni kan finna mitt recept på lemon curd i Halloweentårta-receptet.
Vallmoscones med lemon curd
2 stora scones
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 msk vallmofrön
1 tsk bakpulver
35 g margarin eller smör
0,75 dl mjölk
0,5 dl lemon curd (köpt eller hemgjord)
Garnering:
1 tsk brun farin

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 225 grader.
2.      Blanda mjöl, socker, vallmofrön och bakpulver i en bunke.
3.      Skär matfettet i kuber och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna.
4.      Tillsätt mjölk och lemon curd rör snabbt ihop till en kladdig deg.
5.      Dela degen i två delar och forma till två runda kakor.
6.      Strö över brun farin och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
7.      Ät dem tillsammans med smör och drick en kopp te till. 

Nu är det dags att koppla av!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar