lördag 15 december 2012

Julgranskaka

Snön ligger i stora drivor utomhus och julstämmningen är på topp. Idag ger jag er ett mycket snyggt och gott recept som är roligt att göra. Julgranarna smakar och doftar underbart av kardemumma och choklad. Kakgranarna som är gjorda av en mjuk långpannekaka serverade jag på ett julfika för några dagar sedan.
Julgranskaka
4 st granar
Ingredienser:
2 dl solrosolja
2,5 dl farinsocker
3 ägg
½ tsk kardemummakärnor
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
2/3 dl mjölk
Garnering:
stjärnformad pepparkaka
florsocker

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Vispa samman olja och socker. Rör ner ett ägg i taget och vispa det pösigt.
3.      Stöt kardemummakärnor och blanda ner dem tillsammans med bakpulver och salt. Sikta ner kakao och mjöl och tillsätt mjölken. Blanda om till en slät smet
4.      Häll smeten bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm och grädda ungefär 15 minuter i mitten av ugnen, låt svalna.
5.      Ta ut stjärnor i olika storlekar med hjälp av pepparkaksformar. Beroende på hur många storlekar du har kan du antingen gör en med många nivåer eller flera med färre.
6.      Stapla stjärnorna ovanpå varandra, den största längst ned. Sätt fast en stjärnpepparkaka på toppen och pudra över florsocker.

Ta in julens alla härliga smaker och dofter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar