söndag 16 december 2012

Kryddig äppelglögg

Inget går upp emot en varm dryck när man känner sig frusen och under julen tycker jag att man ska passa på att blanda ihop en glögg. I denna glögg har jag hittat den utmärkta balansen mellan kryddorna. Ingefäran och apelsinen blir en god brytning mot den söta glöggen.
Kryddig äppelglögg
2 glas/muggar
Ingredienser:
2,5 dl äppelmust
2,5 dl äppelkanelglögg eller vit glögg
¼ vaniljstång
2 skivor apelsin
½ cm färsk ingefära
1 krm kardemummakärnor
1 kanelstång
2 stjärnanis

Gör så här:
1.      Blanda äppelmust med glögg i en kastrull.
2.      Skär upp vaniljstången, skrapa ur kärnorna och lägg ner stången och kärnorna i kastrullen.
3.      Skala ingefära och skär upp ½ cm tjock bit. Tillsätt ingefäran och apelsinskivorna.
4.      Mortla kardemummakärnorna och rör ner dem tillsammans med kanelstången och stjärnanis.
5.      Hetta upp glöggen. Låt den sedan dra i några minuter från värmen. Värm upp glöggen igen och servera i värmetåliga glas eller muggar.

God tredje advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar