lördag 4 maj 2013

Nyttig Granola

Att göra sin egen Granola eller Müsli som det även heter är snabbt, enkelt och nyttigt. Blanda ihop dina favoritingredienser och rosta i ugnen för att sedan strö den över yoghurten, filet eller på glassen som ett nyttigare alternativ till strösslet. Jag har valt att krydda med kanel och ingefära vilket ger en smak som passar såväl till högsommaren som till julen. Detta är mitt bidrag i Månadens sötsak för maj månad där temat denna gång är tillbehör.
Nyttig Granola
ca 1 ½ liter
Ingredienser:
1 dl sötmandel
1 dl pekannötter
8 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 msk malen kanel
½ msk malen ingefära
2 msk råsocker
1 ½ dl äppeljuice
½ dl solrosolja
1 dl torkade tranbär

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Hacka mandel och nötterna grovt. Blanda dem med havregryn, pumpakärnor, kokosflingor, kanel och ingefära i en stor bunke. Tillsätt socker och rör om.
3.      Rör ihop äppeljuice och solrosolja och häll ner det i bunken. Blanda allting ordentligt och krama in vätskan.
4.      Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 25-30 minuter. Ta ut plåten och rör om granolan då och då så att den inte blir bränd.
5.      Låt granolan svalna innan du blandar i de torkade tranbären.
6.      Häll upp i en lufttät glasburk.

Ha en fortsatt härlig vårdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar