söndag 15 december 2013

Pepparkaks Cake Pops


Idag är det dan före dan före dan före dan före…….. Ahh, det är en hel del dagar kvar till dopparedagen och tid för att baka fler av julens läckerheter. Denna gång ger jag er ett enkelt godis recept på mina nyaste julcake pops. Perfekt om du har rester kvar av pepparkaksdegen och vill göra något kul av den.
Pepparkaks Cake Pops
10 st
Ingredienser:
200 g pepparkaksdeg
80 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
2 msk kokos
Tillbehör:
10 st klubbpinnar, grillpinnar eller glasspinnar

Gör så här:
1.    Arbeta pepparkaksdegen smidig. Dela degen i 10 bitar och rulla varje bit till små bollar.
2.    Stick en klubbpinne i varje boll, sätt fast dem i ett oasisblock eller på/i något annat så att de inte ramlar omkull. Ställ in i frysen i 30 minuter.
3.    Smält chokladen. Doppa en boll i taget i chokladen och direkt därefter i kokosen.
4.    Ställ in Cake Popsen i kylen för att stelna.

God 3:e advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar