Kickstarta
året med en sats snabba frallor. Det som är speciellt med dessa havrefrallor är
att de innehåller messmör och behöver därför inget smör eller socker. Nu hoppas
jag att ni alla får ett underbart år, fyllt med glädje och godsaker.
20 st
Ingredienser:
50 g
jäst
5 dl
vatten fingervarmt
1 tsk
salt
½ dl
messmör
2,5 dl
havregryn
11 dl
vetemjöl special
Pensling:
1 ägg
sesamfrön
Gör så här:
1.
Rör ut jästen med vattnet i en bunke.
3.
Tillsätt havregryn och mjöl. Arbeta i några minuter tills du fått
en smidig deg.
4.
Låt jäsa övertäck i 30 minuter.
5.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla varje
del till längder. Skär varje längd i 10 bitar och rulla dem till släta bullar.
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.
6.
Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
7.
Sätt ugnen på 225 grader.
8.
Vispa upp ägg och pensla bullarna med äggvispet. Strö över
sesamfrön på bullarnas ovansida.
9.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem sedan
svalna på galler, under bakduk.
10. Frys in de frallor som du
inte tänker äta det närmsta dygnet. Då kan du enkelt ta fram fräscha bullar när
du blir sugna.
Gott Nytt 2014!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar