onsdag 1 januari 2014

Havrefrallor

Kickstarta året med en sats snabba frallor. Det som är speciellt med dessa havrefrallor är att de innehåller messmör och behöver därför inget smör eller socker. Nu hoppas jag att ni alla får ett underbart år, fyllt med glädje och godsaker.
Havrefrallor
20 st
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten fingervarmt
1 tsk salt
½ dl messmör
2,5 dl havregryn
11 dl vetemjöl special
Pensling:
1 ägg
sesamfrön

Gör så här:
1.      Rör ut jästen med vattnet i en bunke.
2.      Blanda i salt och messmör.
3.      Tillsätt havregryn och mjöl. Arbeta i några minuter tills du fått en smidig deg.
4.      Låt jäsa övertäck i 30 minuter.
5.      Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla varje del till längder. Skär varje längd i 10 bitar och rulla dem till släta bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.
6.      Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
7.      Sätt ugnen på 225 grader.
8.      Vispa upp ägg och pensla bullarna med äggvispet. Strö över sesamfrön på bullarnas ovansida.
9.      Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem sedan svalna på galler, under bakduk.
10. Frys in de frallor som du inte tänker äta det närmsta dygnet. Då kan du enkelt ta fram fräscha bullar när du blir sugna.

Gott Nytt 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar