söndag 9 februari 2014

Vegetariska burgare

Bered er för ett underbart recept! Jag hittade dessa vegetariska burgare i en folder från Hemköp och efter att jag gjorde dem i höstas seglade de upp till en av höstens mest lyckade rätter. Instruktionerna har jag dock skrivit om en del och flera av tillbehören är utbytta. Så till Alla hjärtans dag på fredag kan ni skippa tacofesten och istället prova på dessa burgare till mysmiddagen.
Vegetariska burgare
4-6 portioner 
Ingredienser:
350 g rödbetor
150 g morötter
3 ägg
2 dl havregryn
½ dl dill, hackad
½ dl bladpersilja, hackad
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
Tillbehör:
aioli
sallat
valnötter
tomat
hamburgerbröd

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 180 grader.
2.      Grovriv rödbetor och morot. Blanda med ägg, havregryn, dill, persilja, timjan, salt och peppar.
3.      Finhacka rödlök och rör ner tillsammans med pressad vitlök. Låt vila ungefär 15 minuter.
4.      Forma smeten till ca 10 burgare. Hetta upp en stekpanna med olja och stek burgarna på medelvärme, ett par minuter på varje sida så de får en vackert gyllene yta.
5.      Efterstek dem på en plåt i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6.      Bred aioli på den nedre delen av hamburgerbröden. Lägg på salladen och några grovhackade valnötter. Placera veggieburgare, tomat och brödlocket ovanpå.

Mat är kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar