tisdag 11 mars 2014

Chiliscones med västerbottensost och paprikakräm

Det är hög tid för årets första sconesrecept. Denna gång bliré ett recept från tidningen Hembakat, nummer 1 2014. Där Amy från bloggen http://amyspieceofcake.blogspot.se/ bjuder på några chilirecept. Hettan i sconesen blev alldeles lagom. Dessutom blev de riktigt spröda, troligtvis tack vare den perforerade plåten som jag fick prova när jag var på besök i Umeå. I receptet har jag själv vävt ihop paprikakrämen med sconesen och sedan använt hett paprikapulver istället för chilipulver och format scones till hjärtan.
Chiliscones med västerbottensost och paprikakräm
8 st
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl riven västerbottensost
3 tsk finhackad chili, urkärnad
3 tsk hett paprikapulver eller chilipulver
Paprikakräm:
100 g färskost ex. Philadelphia
2 röda paprikor

1.      Börja med paprikakrämen. Sätt ugnen på 225 grader.
2.      Kärna ur, dela och lägg paprikadelarna på med skalet uppåt i en ugnsfast form och rosta i ca 20 min tills skalet har mörknat och blivit bubbligt. Låt svalna och ta sedan bort skalet.
3.      Placera paprikan i en bunke och mixa till en slät massa, förslagsvis med en mixerstav. Blanda med färskosten.
4.      Rör samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
5.      Finfördela smöret i blandningen.
6.      Häll ner mjölk, ost, chili och paprika- eller chilipulver. Arbeta snabbt ihop till en deg.
7.      Forma till runda bollar eller hjärtan och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Servera chilisconesen med paprikakräm.

Hetta upp dagen!

4 kommentarer:

  1. Ser så urgott ut! Härliga kombinationer!

    SvaraRadera
  2. Avsändarnamnet ovan verkade bli anonym! Tekniken slant i kommentaren ovan! Ursäkta!

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni testar dem! Det är en oväntad kombination som verkligen fungerar. Dessutom kan man enkelt styra styrkan själv, efter tycke och smak. :)

    SvaraRadera