onsdag 2 juli 2014

Rabarberscones

Sommarscones eller kanske året-runt scones. Det beror på om du hann frysa ner någon rabarber under den korta med underbara perioden då rabarbern växte eller lyckats hitta dem i frysdisken. Receptet kommer från tidningen Hembakat, nummer 4 2014. Jag valde att använda solroskärnor i stället för pumpakärnor och halverade även sockret till ½ dl, så att de blev mer frukostscones än fikascones. Dessa scones vill jag ha mer av!
Rabarberscones
12-15 st
Ingredienser:
1-2 rabarberstjälkar
7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl rårörsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör, rumsvarmt
½ dl grädde
1 ½ dl mjölk, 3 %
1 ägg
1 dl pumpa- eller solroskärnor

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 250 grader.
2.      Skär rabarbern i centimeterstora bitar.
3.      Blanda mjöl med salt, socker och bakpulver i en bunke. Tärna ner smör.
4.      Vispa samman grädde, mjölk och ägg. Häll ner äggblandningen i mjölbunken och rör till en jämn smet.
5.      Klicka ner smeten i muffinsformar, gärna stående i en muffinsform.
6.      Stick ner några bitar rabarber i varje form och toppa med pumpa- eller solroskärnor.
7.      Grädda sconesen mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Ha en underbar sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar