söndag 14 september 2014

Snabb Indisk Kycklingpizza

Efter en härlig dag i solen blev det pizzabak hemma hos mig. Men degen gjorde jag inte från grunden utan jag använde en nyhet från Grandiosa – Triple Cheese, med Mozzarella, Edamer och Norvegia. Toppade sedan med bl.a. indiskt kryddad kyckling. Kryddblandningen kom från Donal Skehans bok Kitchen Hero. Nachochipsen som jag dekade med efter gräddning blev otroligt goda, då de omfamnades av den varma osten. Tur att pizzan blev lyckad för valreslutatet som just nu ges ut är inte lika muntert.
Snabb Indisk Kycklingpizza
1 stor pizza
Ingredienser:
1 st Grandiosa Pan Pizza Triple Cheese
ca 160 g färsk kycklingfilé
1 tsk rapsolja
1 tsk currypulver
¼ tsk havssalt
¼ tsk malen ingefära
¼ tsk malen koriander
¼ tsk gurkmeja
2 ananasringar
½ tomat
½ tsk torkad oregano
10 st nachochips
 
Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 225 grader.
2.      kycklingfilé. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen gyllene.
3.      Rör samman curry, salt, ingefära, koriander och gurkmeja. Blanda kryddblandningen med kycklingen.
4.      Skär ananas i bitar och skiva tomat.
5.      Fördela kyckling, ananas och tomat över pizzabottnen. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen på en bakpappersklädd plåt i 15-18 minuter, tills osten smält och börjar bubbla.
6.      Lägg den färdiggräddade pizzan på ett serveringsfat eller stor tallrik.
7.      Smula över torkad oregano och stick ner hela nachochips.

Sverige tillhör alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar