lördag 22 november 2014

Potatisscones

Tillsätt rotfrukter i matbrödet så blir det saftigare. Det är ett enkelt knep som ofta fungerar. Här är ett recept på potatisscones som jag formade till en pumpa i Halloween. Gott och mättande - underbart till både frukost och middagssoppa. Dessutom håller de sig bättre än vanliga scones. Kolla in Månadens sötsak hos Söta saker, där sconesen kommer finnas med.
Potatisscones
1 stor eller 6 små
Ingredienser:
1 dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
25 g smör
1 dl potatis, kall & mosad
1 dl mjölk

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 200 grader.
   2. Blanda bägge mjölsorterna med bakpulver och salt i en bunke.
   3. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det i mjölblandningen tillsammans med den mosade potatisen. Nyp ihop till en smulig massa.
   4. Rör snabbt ner mjölken. Forma degen till 6 runda kakor. 
   5. Grädda antingen kakorna särade från varandra i ca 15 minuter, eller ihop kupade mot mitten som en pumpa och ta en bit deg som en tjock kvist. Den stora varianten gräddas i ca 20 minuter. 
   6. Scones är riktigt goda med en smakrik ost, smör och grönsaker. Dessa scones är både goda varma och kalla.

Natti, natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar