fredag 20 mars 2015

S´mores mug cake

S´mores är traditionellt en sötsök som tillagas över lägerelder på campingar i Nordamerika. De består av grillad marshmallow med ett lagar av choklad mellan två grahamskex. Men här har jag gjort en jättesnabb inomhus-variant i form av en härlig microkaka.
S´mores mug cake
2 portioner

Ingredienser:
3 st digestive med chokladbotten
2 tsk smält smör
1 ägg
2 msk råsocker
1 tsk vaniljextrakt, alt. vaniljsocker
2/3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 krm bakpulver
en nypa salt
40 g mjölkchoklad
6 stora  eller 18 mini marshmallows

Gör så här:
   1. Krossa digestivekexen till smulor. Blanda två av dem med det smälta smöret till en massa. (Det tredje kexets smulor sparas till garnering.)
   2. Fördela kexmassan i bottnen på två värmetåliga muggar och tryck till en fast platta.
   3. Vispa ägg, råsocker och vaniljextrakt pösigt i en bunke.
   4. Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver i en annan bunke. Tillsätt salt och rör om.
   5. Vänd varsamt ner mjölblandningen i äggsmeten.
   6. Smält hälften av chokladen i micron eller över vattenbad. Grovhacka resterande chokladen. Rör ner den smälta och hackade chokladen lite slarvigt i smeten.
   7. Häll ner hälften av smeten ovanpå kexplattan i muggarna. Lägg på 1 stor marshmallow eller 3 mini i varje kopp. Häll över resterande chokladsmet.
   8. Micra en mugg i taget på full effekt i 1 till 1 ½ minut.
   9. Lägg på ytterligare 2 stora marshmallows eller 6 mini i varje kopp. Micra i 5-10 sekunder till, fram tills att de har smält. Det går också bra att använda en gasolbrännare för att bränna av dem.
   10. Sprinkla över digestivesmulorna av det tredje kexet.

Y'all have a good weekend now!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar