tisdag 26 maj 2015

Ugnspannkaka

Ugnspannkakan är definitivt en av mina favoriter bland de svenska klassikerna. Pannkakstok som jag är, älskar att göra en stor sats så att jag kan frys in och ta fram ett par bitar när det krisar. Supergod är den också! Men trots att jag gör den efter mammas recept blir den inte riktigt lika fantastisk som när hon vispar ihop pannkakan.
Ugnspannkaka
4 portioner
Ingredienser:
2 3/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
6 dl mjölk, standard
2 ägg
2-3 msk margarin, till smorning

Gör så här:
   1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
   2. Vispa ner hälften av mjölken i mjölblandningen. Tillsätt därefter resten av mjölken.
   3. Knäck i äggen och vispa till en slät smet. Låt svälla medan ugnen blir varm, gärna 25 minuter.
   4. Sätt ugnen på 225 grader.
   5. Klicka ner smöret i en långpanna, förslagsvis 30x40 cm. Välj en mindre form om du vill ha tjockare pannkakor. Ställ in långpannan i ugnen för att smälta smöret. Ta ut långpannan och häll i pannkakssmeten.
   6. Grädda pannkakan i 20-25, i mitten av ugnen.
   7. Låt pannkakan vila en stund innan du serverar med t.ex. sylt och grädde.

Keep it simple!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar