onsdag 17 juni 2015

Apelsinscones med mullbär och goji

Mullbär och goji är två så kallade superbär. Här gör de verkligen sig till rätta och ger dessa scones en syrlig twist och fyller dem till bredden med vitamin C, järn och andra mineraler.
Apelsinscones med mullbär och goji
8 snibbar
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g mullbär
50 g gojibär
50 g smör, rumsvarmt
2 msk apelsinmarmelad
1 ½ dl mjölk + en skvätt till pensling

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 225 grader.
   2. Blanda vetemjöl med bakpulver, salt, mullbär och gojibär i en bunke.
   3. Skär smöret i mindre bitar och klicka ner det i mjölblandningen. Nyp ihop till en smulig massa.
   4. Tillsätt apelsinmarmelad och mjölk. Arbeta snabbt samman till en deg.
   5. Forma till en stor rund kaka, ca 1 ½ cm hög. Skär kakan i 8 snibbar (varannan snibb får sin spets in mot mitten).
   6. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite mjölk. 
   7. Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med valfria tillbehör.

Glad midsommar i förskott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar