lördag 25 juli 2015

Rullrån

Inför min 21-årsdag, nu på söndag testade jag att göra rullrån för första gången. Ett klassiskt recept som kräver teknik, fingerfärdighet och tempo. Hatten av till de tidigare generationerna som knagglat framför spisen för att bjuda på dessa frasiga godingar.
Rullrån
ca 20 st 
Ingredienser:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver, eller  1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
smör till smörjning

Gör så här:
   1. Smält smör och låt svalna.
   2. Rör samman strösocker, vaniljpulver, vetemjöl och vatten till en jämn smet. Blanda i det smälta smöret.
   3. Värm rånjärnets bägge sidor på en spisplatta, på medelvärme.
   4. Smörj rånjärnet med smör. Klicka i 1 1/2-2 msk smet. Grädda rånen gyllene på bägge sidor, 1-2 minuter och rulla ihop varje rån så fort de är färdiggräddade.

Tack och bock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar