fredag 20 november 2015

Laktosfria amerikanska pannkakor med citron och vit choklad

De senaste åren har verkligen matvaruhyllorna fullkomligt belamrats med laktos- och glutenfria produkter. Det är mycket positivt såklart, trots att jag själv inte är intolerant. Men det underlättar sååå när man ska bjuda på något gott till någon eller några med olika matkoster. Tänker tillbaka till slutet av -00talet då det enda som gick att göra var i princip rulltårta för glutenintoleranta och chokladbollar till laktosintoleranta. Detta blir både ett laktosfritt och glutenfritt recept om du väljer att använda bovetemjöl.
Laktosfria amerikanska pannkakor med citron och vit choklad
8 st
Ingredienser:
3 dl vetemjöl, alt. bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 1/2 dl soygurt
1/2 dl vatten
1 ägg
1 citron
50 g vit choklad
2 msk smör
Tillbehör:
2 dl planti creamy dessert (laktosfri grädde)
ca 2 dl blåbär

Gör så här:
   1. Blanda mjöl, bakpulver, salt, soygurt och vatten i en bunke.
   2. Riv skalet från citronen och vispa ner det tillsammans med ägget.
   3. Grovhacka chokladen och vänd ner i smeten.
   4. Värm upp stekpannan och grädda pannkakorna i smör på medelvärme, ca 2 msk smet per pannkaka. Vänd pannkakorna när de börjat bubbla på ovansidan och grädda dem gyllenbruna.
   5. Vispa creamy dessert fluffigt och servera till pannkakorna tillsammans med blåbär.

Ditt sätt är rätt sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar