lördag 5 december 2015

Glöggmuffins med kanelfrosting

Åhh, visst är det som en dröm. Åh visst är det är härligt. Varje gång som stjärnan tänds så längtar vi förfärligt. Den femte december är hääääär - då saknar vi granen förstås. När femte december är här igen - då är julen snart här hos oss, då är julen snart här hos oss.
16 år sedan julkalendern Julens hjältar gick. Riktig julstämning som kan upplevas om och om igen - liksom dessa muffins, spetsade med glögg och pyntade med gyllene non-stop.
Glöggmuffins med kanelfrosting
12 st
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
75 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
50 g rostade hasselnötter
1-1 1/2 dl glögg 
Frosting:
100 g philadelphia
2 dl florsocker
1 tsk kakao
1 ½ tsk kanel
Dekoration:
guld non-stop eller strössel

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 175 grader.
   2. Smält smöret och låt svalna lite.
   3. Vispa ägg och socker pösigt.
   4. Hacka hasselnötterna grovt och blanda dem med de torra ingredienserna.
   5. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
   6. Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten). Vänd sedan ner chokladen och glöggen i smeten .
   7. Häll upp smeten i 12 st muffinsformar så de är 2/3 fyllda. Grädda i ca 15 minuter och låt dem svalna.
   8. Frosting: Rör ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
   9. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsarna och dekorera med guld non-stop eller strössel. 





Fortsatt God 1:a advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar