tisdag 19 januari 2016

Amerikansk cookiecake

Ett twistat recept från tidningen Hembakat. Något att götta sig med under årets mörkaste dagar eller variera sig från den klassiska smulpajen under sommaren. Ett krångelfritt recept som ger en kaka som håller några dagar (om man inte ”råkar” äta upp den ännu tidigare).
Amerikansk cookiecake
12–15 bitar
Ingredienser:
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
150 g mörk choklad
Garnering:
2 msk nonstop eller grovhackade hasselnötter
Till formen:
smör
kokos
Servering:
grädde eller vaniljglass
färska bär

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 175 grader.
   2. Hacka chokladen grovt.
   3. Vispa smör, strösocker och farinsocker pösigt  i en bunke. Rör ner ägg.
   4. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda allt till en smidig deg. Knåda in chokladen.
   5. Smöra kokosa en gjutjärnspanna, 22-24 cm i diameter (eller annan stekpanna alt. springform).
   6. Strö över non stop eller hackade nötter.
   7. Grädda kakan längst ner i ugnen, ca 35-40 minuter.
   8. Låt kakan svalna i formen och servera med vispad grädde eller vaniljglass och gärna färska bär.

Ready, Set, Bake!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar