tisdag 1 mars 2016

Chokladjitterbuggare

Chokladjitterbuggare är en av mina absoluta favoriter bland småkakor. Receptet har jag fått från min mamma som under minn uppväxt gjort dem då och då, inte minst till högtider så som julen. Men dessa godingar passar året om. Måtten är perfekt avvägda så att mängden marängsmet och mördeg är balanserade och chokladstyrkan är lagom. Välj en kakao med hög kvalitet för att ge dem rättvisa.
Chokladjitterbuggare
ca 35 st
Ingredienser:
3/4 dl socker
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning:
3 äggvitor
2 dl socker

Gör så här:
   1. Blanda samman smör i bitar, socker och vetemjöl till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet, minst 30 min.
   2. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vatten till ett fast marängskum.
   3. Dela degen och kavla ut varje bit till en platta, ca 25x30 cm.
   4. Fördela marängsmeten på plattorna och rulla ihop från långsidan. Lägg rullarna i kylen en stund för att stadga sig.
   5. Sätt ugnen på 175 grader.
   6. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 16-18 minuter.

Bugga loss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar