fredag 21 juli 2017

Duo-chokladbollar med hallon

Dagens recept är på chokladbollar som både har riven mörk och vit choklad i sig. Tycker faktiskt att den vita chokladen lyckades tränga igenom den mörka chokladens intensitet. Gott blev det hur som helst och jag testade att rulla några i torkade hallon och några i lingonpulver men i slutändan röstar jag på hallonvarianten.
Duo-chokladbollar med hallon
ca 20 st
Ingredienser:
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 dl florsocker
Garnering:
1 dl torkade hallon

Gör så här:
1. Riv bägge chokladsorter på den grova sidan av ett rivjärn.
2. Nyp ordentligt samman smör med havregren.
3. Tillsätt resterande torra ingredienser och blanda om allt till en formbar och lagom kladdig smet.
4. Rulla smeten till cirka 20 bollar. Rulla chokladbollarna i torkade hallon.
5. Låt dem stelna i kylen och förvara dem därefter också i kylskåpet. De går även bra att frysa.

Delad glädje är dubbel glädje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar