tisdag 10 juni 2014

Sirapssnittar

Sirapssnittar eller kolakakor som de även kallas, är definitivt en av de enklaste småkakorna du kan göra. Extra goda blir de om du använder ett riktigt bra vaniljsocker eller gör ditt egna. Det är enkelt – Skär upp en vaniljstång på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med vaniljstångsskalet och 3 ½ dl socker i en mixer med knivsats. Mixa tills allt har blandats och sockret har pulveriserats. Sila bort resterna från vaniljstången och förvara vaniljsockret  en lufttät burk.
Sirapssnittar
ca 30 kakor
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Rör samman smör och socker i en bunke.
3.      Blanda ner sirap och vaniljsocker. Tillsätt tillsist vetemjöl blandat med bikarbonat och arbeta snabbt ihop till en deg.
4.      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
5.      Dela degen i två delar och rulla varje del till två längder, lika långa som plåten.
6.      Lägg längderna brett isär på plåten och platta ut dem till centimetertjocklek.
7.      Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8.      Skär dem genast diagonalt till sneda snittar, 2-3 centimeter breda.
9.      Låt svalna.

Duka upp kakfatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar